Biografie

Ik ben geboren in 1959 in een klein dorp, Kruščić, Vojvodina, het noordelijke provincie van Servië. Kort na mijn geboorte verhuisden mijn ouders naar Bosnië waar ze oorspronkelijk alle twee vandaan kwamen. Ik groeide op in Banja Luka (Bosnië en Herzegovina). Daar begon ik mijn studie letterkunde maar studeerde het af op de Universiteit in Novi Sad, de hoofdstad van de provincie Vojvodina waar ik werd geboren. Mijn leven in mijn geboorteland Joegoslavië, zie ik als een reis tussen Bosnië en Servië. Ik beschouw me zelf als Joegoslaaf.

Naar Nederland kwam ik in 1992, als politiek vluchteling. Zes jaar daarna kreeg ik de Nederlandse nationaliteit. De laatste jaren voel ik me ook een Nederlander.

In Joegoslavië werkte ik als freelance journalist voor Vreme (Belgrado) en Radio Sarajevo en was ik verslaggever, commentator en adjunct-hoofdredacteur van de dagblad Glas (Banja Luka).

In 1997 heb ik, op uitnodiging van Internationale Federatie van Journalisten (IFJ), geholpen om een onafhankelijke televisie (ATV in Banja Luka) op te zetten.

In Nederland werkte ik als freelance journalist en radio programmamaker. Ik schreef voor De Volkskrant, Trouw, Brabants Dagblad, Drentse Courant en maakte radioprogramma’s voor Humanistische Omroep, VPRO en EO. Tien jaar (2002-2012) werkte ik als leraar in speciaal onderwijs en twee jaar (2016-2018) begeleidde ik de minderjarige vluchtelingen uit Eritrea. Sinds begin 2021 ben ik weer de begeleider/coach/mentor van minderjarige alleenstaande vluchtelingen, Ze zijn afkomstig uit Syrie, Eritrea, Jemen.